L’envelliment és una etapa més del procés vital que, igual que la resta, implica canvis. De forma natural, experimentem canvis al nostre cos (canvis fisiològics, principalment), al nostre entorn social (jubilació, amistats, etc.) i a la nostra ment (processem el món que ens envolta des d’una altra perspectiva, sovint tenim altres prioritats, altres motivacions…).
D’altra banda, és senzillament una qüestió de probabilitats el fet que ens trobem esdeveniments altament influents a la vida. Així, com més grans ens fem, més fàcil és sofrir alguna malaltia, perdre sers estimats, haver de renunciar a activitats amb les quals estàvem fortament lligats, entre altres.

A Vincles som experts en psicologia de l’envelliment i sabem que dur a terme un ajustament correcte al procés si es fes gran, no sempre és una tasca fàcil. Al mateix temps, també pot succeir que arrosseguem problemes psicològics de llarga durada i necessitem un recurs especialitzat per abordar-los al moment de vida actual.

Per això, oferim servei d’atenció psicològica a persones grans que encaixin amb la descripció anteriorment citada o que creuen que es troben amb dificultats per gestionar les emocions derivades de l’envelliment.

Entenem a la persona com una entitat global i ens dirigim des d’una intervenció integradora, que tingui en compte tots els aspectes de l’ésser humà. Treballem des d’una perspectiva eclèctica per poder aportar la millor solució en cada cas.

Intervenim principalment en els següents casos:

– Trastorns adaptatius.
– Trastorns de l’estat d’ànim: trastorns depressius.
– Trastorns d’ansietat: fòbies, estrès, ansietat.
– Trastorns del somni.

L’estructura de la intervenció consisteix en:

– Visita informativa sense compromís.
– Estudi del cas.
– Intervenció (durada a establir en funció de la consecució dels objectius marcats).
– Seguiment.