• 24 FEBR. 19
  • 0
  Quan és el moment d’assistir a un centre de dia?

  Quan és el moment d’assistir a un centre de dia?

  En moltes ocasions, no sabem què és exactament un centre de dia, quins serveis ofereix o quin és el moment ideal per a iniciar aquest recurs.

  A continuació exposaré quines persones serien candidates per a iniciar aquest servei:

  • Persones que viuen soles o passen molt de temps soles: El centre de dia permet crear una xarxa social a partir de la qual s’obtindrà suport i la possibilitat de poder compartir aficions i activitats variades.

   

  • Persones que necessiten ajuda o supervisió en les activitats de la vida diària, com per exemple les següents:

   

   • Higiene: persones que no poden dur a terme una correcta higiene durant l’ús del wc ja sigui per limitacions de la mobilitat o cognitives. El centre de dia està dotat de personal especialitzat en atenció socio-sanitària, el qual s’encarregarà de proporcionar ajuda en aquestes tasques.
   • Control i administració de la medicació: En ocasions, les persones poden patir oblits o desvinculació amb la pauta mèdica. A Vincles disposem de servei d’infermeria 8h/diàries. La infermera s’encarrega de preparar i administrar la medicació pautada del metge, i també de recordar la seva necessitat.
   • Alimentació: El centre de dia adapta la dieta a les necessitats especials de cada persona, així, s’assegura un bon nivell de salut. S’ofereixen dietes per a diabètics, sense sal, sense gluten, sense lactosa, etc.

   

  • Persones que es troben en un estat d’ànim depressiu: En moltes ocasions, després de la jubilació i davant una pèrdua funcional, les persones pateixen una disminució de la seva autoestima, poden sentir que ja no són útils per la societat i poden sentir-se com una càrrega per als seus familiars. A Vincles explorem les seves motivacions/interessos i història de vida, i dissenyem un programa amb activitats significatives, a través de les quals, s’intenta aconseguir una autorealització personal.

   

  • Persones amb limitacions de mobilitat: Al centre de dia treballem tant la part mental com la part física. La fisioterapeuta s’encarregarà de rehabilitar, mantenir i potenciar les capacitats físiques de les persones.

   

  • Persones que es troben en una fase inicial de deteriorament cognitiu: Les investigacions destaquen la importància de realitzar activitats d’estimulació cognitiva en una fase inicial per aconseguir frenar la velocitat d’aquest procés de deteriorament. En una fase moderada de deteriorament, els resultats no seran tan òptims.

   

  • Si sou cuidadors de familiars amb dependència lleu o moderada: El cuidador no hauria d’estar supeditat 24 hores a la cura d’una persona ja que aquesta sobrecàrrega pot esdevenir en un procés depressiu sever. El centre de dia és un suport en la cura de la persona i permetrà retrassar o fins i tot evitar una institucionalització permanent.

   

  Espero haver contribuït a aclarir els vostres dubtes. Des del Centre de Dia Vincles, quedem a la vostra disposició per a qualsevol consulta relacionada amb envelliment. Podeu contactar-nos mitjançant el formulari de contacte.

   

  Autora: Sònia Shah Llois

  Gerent i Directora del Centre de Dia Vincles

  Psicogerontòloga i Psicòloga General Sanitària

   

  Leave a reply →

Photostream

¿Te ha gustado éste artículo? Por favor, compártelo en tus redes sociales ;)

Instagram
LinkedIn
Share
×

Hola!

Necessites assessorament relacionat amb l'envelliment, la dependència o les demències? Ets un cuidador i tens dubtes respecte la cura del teu familiar? Escriu-nos per WhatsApp o envia'ns un correu electrònic a centredediavincles@gmail.com

El nostre horari d'atenció és de dilluns a divendres de 12h a 14h i de 17h a 19h. Si us plau, deixa'ns la teva consulta i et respondrem el més aviat possible. Gràcies!

× Hola! Com puc ajudar-te?